Френска селска торта

А сега истински ще Ви изненадаме с малко любопитни факти за любимата френска селска торта. Всъщност прелестната френска селска торта…е руска. Създаването ѝ датира от преди няколко века, когато император Александър I се жени за младата баденска принцеса, а в последствие и руска императрица Елисавета Алексеевна. Тя била известна с недолюбването на меда, заради което имперските готвачи всячески избягвали използването на този толкова специфичен продукт в кухнята на двореца. Един от новите готвачи обаче решил да експериментира и така се родила торта „Медовик“. Тортата очаровала императрицата, а готвачът в крайна сметка признал, че успехът й се дължи на меда. И, да, познахте – готвачът не само се е измъкнал невредим заради непокорството си, но е сътворил шедьовър, който го е оставил завинаги в историята на сладкарството.

Всъщност не е съвсем ясно защо навсякъде по света тази невероятна торта е позната като „Медовик“, а в нашата страна – като френска селска торта. Независимо как предпочитате да я наричате, тя си остава едно от бижутата в сладкарското изкуство със своите безупречни качества.

Каква е скритата тайна на прелестната ни френска селска торта?

Разкошът на френската селска торта се крие в простите, но пасващи си прекрасно съставки и финесът между блатовете и крема. Тънките и ароматни блатове носят сладостта на меда, кремът е лек и пухкав, а запечените хрупкави орехи, поръсени над всичко това, придават финалния съвършен акорд на този невероятен сладкиш. Тортата се характеризира с лекотата си, с това, че не е прекалено сладка и е подходяща за консумация по всяко време на деня. Един приказен десерт, който не може да остави нито децата, нито възрастните безразлични със своята изтънченост и въздушност. Тя е приятна следобедна закуска, изискан десерт, който е приятен за консумиране както с безалкохолно, така и с чаша вино, шампанско или каквото на Вас Ви се услажда. Ние от “Taste it” можем да Ви гарантираме, че рецептата ни е изпипана, съобразена с най-иновативните техники в сладкарството и вдъхновена от най-известните майстори.

Френска селска торта

Разфасовки за ХоРеКа

Цяла торта (12 порции)

Разфасовки за Retail

4 порции в кутия

Състав

Крехки медни платки с млечен крем от заквасена сметана, покрити с ароматни, запечени орехи.